Site-urile de seriale se inchid unul cate unul

 

Administratorii site-urilor, care difuzau ilegal filme si seriale fara sa respecte legislatia audiovizualului si fara sa detina drepturile pentru continutul transmis, s-au speriat de sesizarea Consiliul National al Audiovizualului (CNA) si si-au închis site-urile.

La nici o saptamâna dupa ce SC Pro TV SA, care detine serviciul video on demand Voyo, a facut o sesizare la Consiliul National al Audiovizualului (CNA) cu privire la 42 de site-uri care difuzeaza filme si seriale ilega, jumatate dintre acestea nu mai functioneaza.

Este adevarat ca s-au închis site-urile mai mici, mai putin cunoscute, cele mari precum serialepenet.ro, filmehd.net, cinemaxx.ro, filmeonline.org, serialepenet.ro continua sa functioneze. Vplay, unul dintre cele mai populare si mai accesate site-uri de seriale, are de câteva zile probleme, însa site-ul nu a fost închis. De asemenea cei care administreaza site-ul seriale-filme.info îsi anunta utilizatorii ca “VOM REVENI! Site-ul nu s-a închis, este în reconstructie. Va multumim !”.

Un alt site, filme-2012.com, nu mai functioneaza, însa cei care îl acceseaza sunt redirectionati catre o pagina de Facebook Anti VOYO.

De altfel, în ultimele zile internetul românesc s-a umplut de petitii împotriva Pro TV si a serviciului sau Voyo, atrâgând atentia oamenilor din domeniu si nu numai.

Iata ce scrie Bogdan Naumovici, specialist comunicare si advertising, pe pagina sa de Facebook:

Ma întristeaza petitiile si atitudinea anti-voyo.ro. Pe scurt, voyo.ro a facut o reclamatie la CNA împotriva câtorva zeci de site-uri care difuzeaza filme si seriale gratuit. Gratuit, pentru ca nu platesc licente si drepturi pentru ele, ci le FURA. Asta nu are nici o legatura cu continutul voyo.ro, la care esti liber sa te abonezi sau nu. Ei bine, internetul se umple de petitii anti-voyo, în care este acuzat de „monopol” si „concurenta neloiala”. Oare chiar atât de raspândita sa fie cultura free ride?! Atât de multi cei de acord cu furtul, cât timp sunt partasi la prada?!

Concurenta neloiala vine din partea celor care nu platesc licentele si care, prin urmare, pot fura azi serialul aparut aseara, care, altfel, ar costa milioane de dolari,pe care ar trebui sa îi platiti, daca vreti sa vedeti „în direct”. De-aia voyo.ro, la seriale straine, nu e up-to-date, ca da bani pe ele. Nimeni nu ar putea fi up to date cu abonamente de 3 euro pe luna, de la câti aleg sa plateasca munca si dreptul de proprietate intelectuala, adica ideile, celor ce au facut filmul sau serialul. Cu ce drept va arogati accesul liber si gratuit la proprietatea altcuiva?!

Daca siteurile acestea, în loc sa fure seriale, ar hackui conturi bancare, v-ati înregistra sa impartiti banii furati?! Amar e ca prea multi raspundeti „da”, cu un rânjet multumit pe fata…

Cred ca toate astea se vor schimba într-un singur fel, când tot mai multi dintre noi vom deveni creatori, contributori, „locomotive” si nu doar vagoane. Atunci când tot mai multi vor inventa, gândi, construi ceva si vor vedea cu câta cerbicie si dreptate îsi vor apara dreptul la proprietate asupra a ce au creat. Asa suntem facuti, sa învatam doar din contactul cu pragul de sus.

Pâna atunci, îi salut pe toti cei care înteleg ca dreptul la proprietate este singurul garant al unei vieti civilizate, iar free riderilor le doresc sa creasca, sa devina locomotive, sa împutineze numarul si povara prea multelor vagoane din tara asta.

Site-uri ilegale de filme si seriale care nu mai functioneaza:

1. www.filmepeales.com,
2. www.filmesubtitrateonline.net,
3. www.filme-free.ro,
4. www.cinemo.ro
5. www.filmulde10.com
6. www.filmesubtitrateonline.net
7. www.filme.online-pe.net
8. www.filme-online-subtitrate.eu
9. www.filme-subtitrate.ro
10. www.filme-2012.com
11. www.opticmovie.com
12. www.filmeonlinetari.com
13. www.filmehd-online.net
14. www.filmeonlinehd.biz
15. www.seriale-filme.info!
16. www.serialedetop.com
17. www.serialul.net
18. www.filmemisto.com
19. www.neededspark.blogspot.ro
20. www.filme.online-pe.net

Bogdan Biszok, capital.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie