Evaluarea progreselor sistemului judiciar din România în cadrul MCV

 

Expertii Comisiei Europene (CE) încep miercuri misiunea de evaluare a progreselor înregistrate de România la capitolul Justitie în cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV), concluziile urmând a fi prezentate în raportul ce va fi dat publicitatii pâna la sfârsitul anului. Evaluarea expertilor europeni va avea loc în perioada 7 – 9 noiembrie.

Pe 19 octombrie, Ministerul Justitiei preciza ca în cadrul reuniunii Comisiei MCV au fost abordate liniile generale de raspuns al autoritatilor române la întrebarile punctuale (chestionar) adresate de Comisia Europeana, pe 10 octombrie, întâlnirea fiind organizata în contextul pregatirii misiunii de evaluare a CE.

Potrivit MJ, la invitatia ministrului Justitiei, Mona-Maria Pivniceru, s-a întrunit Comisia de monitorizare a progreselor înregistrate de România în domeniul reformei sistemului judiciar si luptei împotriva coruptiei (Comisia MCV), constituita în temeiul HG 216/2012 privind accelerarea implementarii obiectivelor de referinta prevazute în cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.
”În cadrul reuniunii, o atentie deosebita a fost acordata stabilirii modalitatii în care vor fi elaborate elementele de progres pe baza recomandarilor Comisiei Europene, cuprinse în Raportul MCV din data de 18 iulie. (…) În acelasi timp, s-a realizat o trecere în revista atât a recomandarilor, cât si a chestionarului Comisiei Europene, cu indicarea institutiilor responsabile sa formuleze raspunsuri. Elementele de progres si raspunsurile punctuale pe care autoritatile române le vor transmite CE în cursul lunii octombrie vor fi avute în vedere în procesul de elaborare, de catre Comisia Europeana, a raportului de evaluare ce va fi dat publicitatii la finele anului curent”, sublinia MJ.

agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie