Dosarul Motorina: Sorin Blejnar se plange de procurorul Marian Drilea

 

Fostul sef al ANAF Sorin Blejnar a declarat, marti, la iesirea de la Tribunalul Brasov, unde s-a prezentat la un nou termen în dosarul „Motorina”, ca a suplimentat plângerea de la CSM împotriva procurorul de caz Marian Drilea, afirmând ca dosarul a fost constituit din „joaca” acestui procuror.

Blejnar s-a prezenat la Tribunalul Brasov, marti, la ora 10.00, în dosarul în care este judecat alaturi de alte 16 persoane pentru constituire sau sprijinire de grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani, cu un prejudiciu evaluat, pâna acum, la aproape 22 de milioane de lei.

Instanta a fixat un nou termen pentru 4 decembrie, din lipsa de procedura, dupa ce societatile comerciale implicate în acest dosar nu si-au stabilit mandatari care sa îi reprezinte în instanta.

„Era evident ca se va amâna pentru ca era o lipsa de procedura. Avem urmatorul termen în 4 decembrie, vom fi din nou aici, vom prezenta toate dovezile si toate înscrisurile care sa ateste ca nu am nicio implicare în acest dosar si ca a fost doar o joaca a acestui procuror (n.r. – procurorul DIICOT Brasov Marian Drilea)”, a afirmat Blejnar la iesirea din sala de judecata.

Fostul sef al ANAF a spus ca nu îi convin aceste amânari în proces deoarece vrea sa se judece cât mai repede ca sa-si poata demonstra nevinovatia.

„Nu-mi convin aceste amânari, desigur. Eu as vrea sa ma judec cât mai repede ca sa pot sa-mi dovedesc nevinovatia în fata natiunii române. Dar deocamdata nu am ce sa fac, respect deciziile instantelor de judecata. Sunt un om responsabil, am muncit în sistemul public românesc. Nu am nimic de comentat”, a declarat Blejnar.

El a mai spus ca este trist ca niciun reprezentant al ANAF nu a fost în sala pentru a-si apara cauza: „Ar fi trebuit sa fie aici, sa-si apere cauza. Eu nu stiu daca în dosarul asta este prejudiciu sau nu este prejudiciu. Asta vor stabili pâna la urma instantele de judecata”.

Fostul sef al ANAF si-a sustinut din nou vinovatia, spunând ca acest dosar „a fost doar o joaca” a procurorului DIICOT Brasov Marian Drilea, cel care l-a trimis în judecata.

El a precizat ca a suplimentat plângerea facuta la CSM împotriva procurorului brasovean.

„Am suplimentat-o chiar zilele trecute. Am facut o sesizare împotriva procurorului prima data în 2010. Dupa aceea în septembrie 2012, iar acum, în octombrie, am facut un supliment la plângere. Nu am primit pâna acum niciun raspuns. O sa primesc, asa cum am primit si în 2010. Sper sa nu fie de asemenea maniera ca raspunsul din 2010, ca nu a înclalcat legea. Ca asta se dovedeste, ca a înclalcat legea”, a mai spus Blejnar.

La termenul de luna trecuta în acest dosar, fostul sef al ANAF l-a acuzat de abuz de autoritate pe procurorul de caz Marian Drilea, spunând ca a facut o plângere la CSM împotriva acestuia, în care a prezentat toate elemnetele pentru a-si sustine ideea ca acesta are o problema personala cu el.

„Cunoasteti cu totii conflictul meu de notorietate cu Victor Ponta si ati vazut ca datele sunt publice pe site-urile de specialitate. O sa vedeti ca din 2007 pana în 2011 acest procuror a participat în calitate de copilot la curse din campionatele de raliuri. Poate încearca sa dobândeasca notorietate”, a afirmat Blejnar la termenul din 10 octombrie.

Sorin Blejnar a mai spus ca procurorul ar fi încercat în 2009, când el era sef al ANAF, sa obtina un post de director adjunct la Vama Brasov.

„Nu l-am acceptat pentru ca era cercetat penal, dar eu am încredere ca instantele sunt corecte, ceea ce nu cred despre acest procuror de caz. Cred ca procurorii din România sunt cinstiti, dar mai sunt si exceptii”, a adaugat Blejnar.

În luna septembrie, fostul sef al ANAF Sorin Blejnar si alti 16 inculpati au fost trimisi în judecata de DIICOT Brasov pentru constituire sau sprijinire de grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani în dosarul „Motorina”.

Potrivit presedintelului Tribunalului Brasov, judecatorul Alina Mioc, în acest dosar au fost trimise în judecata 17 persoane fizice si sase persoane juridice, iar printre cele 17 inculpati persoane fizice se numara fostul sef al ANAF Sorin Blejnar, doi sefi din cadrul Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale (DJAOV) Brasov, Claudiu Monea si Dorel Ciobanu, dar si fostul deputat brasovean Vasile Bran.

Mihaela Gradinaru, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie