Indicativele de referinta ale standardelor romane care adopta standarde europene

 

Prin Ordinul nr. 435/2012 Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a aprobat lista cuprinzand indicativele de referinta ale standardelor romane care adopta standarde europene in domeniul securitatii generale a produselor.

In Monitorul Oficial nr. 737 din 1 noiembrie 2012 a fost publicat Ordinul nr. 435/2012 al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor privind

modificarea anexei la Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor nr. 224/2011 privind aprobarea Listei cuprinzand indicativele de referinta ale standardelor romane care adopta standarde europene armonizate privind securitatea generala a produselor sub incidenta Directivei 2001/95/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 3 decembrie 2001 privind siguranta generala a produselor.

In cadrul actului normativ se arata ca:

In general, data incetarii prezumtiei de conformitate va fi data de anulare stabilita de catre Organismul European de Standardizare, insa se atrage atentia utilizatorilor acestor standarde asupra faptului ca aceasta poate diferi in anumite cazuri exceptionale.

Georgiana Matache, infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie