Gitenstein: Daca nu ai un regim legal previzibil, nu esti un aliat de incredere si nu esti un loc sigur pentru investitii

 

Mark Gitenstein, ambasadorul SUA la Bucuresti, a declarat duminica intr-o emisiune a Pro-TV, ca anumite companii americane care s-au gandit sa investeasca in Romania, au renuntat la idee, datorita coruptiei, fiind “frustrate de imprevizibilitatea procesului de decizie”. Totusi, cateva companii mari au reusit sa faca investitii in tara noastra, dand exemplu pe cei de la Ford.  

„Stiu companii care s-au gandit sa vina in Romania, dar sunt ingrijorate de calitatea mediului de afaceri de aici, ma refer la coruptie, la transparenta guvernului, a mai multor guverne, nu doar a guvernului actual, ma refer la modul in care se fac afacerile. Am avut multe companii americane frustrate de imprevizibilitatea procesului de decizie, in special, deciziile legate de recuperarea TVA-ului datorat lor, de ajutorul de stat. Mai multe companii, au fost foarte nemultumite de licitatii, au simtit ca procesul era fie incorect, fie imprevizibil. Stiu companii active aici, nu voi da nume, ale carora consilii de administratie discutau daca sa investeasca aici sau in Turcia sau Slovenia sau in alte tari. Iar in final au decis sa nu mai investeasca aici. Pe de alta parte, de la incheierea crizei si stabilizarea monedei dvs, datorita faptului ca in final ati respectat dispozitiile legale, cateva companii majore au facut investitii importante. Ford a facut o investitie de un miliard de dolari de atunci”, a declarat Gitenstein.

Gitenstein a mai declarat ca daca nu ai un regim legal previzibil, nu esti un aliat de incredere si nu esti un loc sigur pentru investitii, acesta fiind criteriul pe care l-a folosit de cand a sosit in Romania, scrie Agerpres.ro.

I.T.F.

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie