Ponta: In Romania gradul de imbolnavire este ridicat din cauza conditiilor de viata mai grele decat in UE

 

Aflat  la ceremonia de semnare a ordinului de incepere a lucrarilor de reabilitare a Spitalului Judetean de Urgenta din Alexandria, judeţul Teleorman, premierul Victor Ponta a declarat ca Romania are un grad foarte mare de imbolnavire deoarece „sunt conditii de munca, de alimentatie si de viata mai grele decat in Uniunea Europeana.”

El a mai afirmat ca incearca sa-i convinga pe medici si pe asistente sa ramana in tara “unde stau pe salarii de zece ori mai mici si sunt certati tot timpul.”

Referitor la buget, Ponta e de parerere ca bugetul alocat Ministerului Sanatatii pe 2012 nu a fost unul realist,  deoarece banii s-au terminat in luna septembrie.

“In acest an nu a fost un buget realist deoarece banii s-au terminat in luna septembrie. Degeaba le spui medicilor ca nu o sa aiba 40.000, ci 20.000 de bolnavi. Tot 40.000 o sa aiba. Asa incat este necesar sa avem in anul următor un buget realist. Noi vrem ca ei sa cheltuiasca 100 de lei, dar se cheltuiesc 200 de lei pentru ca au bolnavi, medicamente de plata si lucrari de investitii. De aceea, eu ma oblig ca acesti oameni sa aiba intr-adevar in buget toţi banii pana la sfarsitul anului, nu sa se trezească in luna septembrie fara bani, pentru a face apoi datorii, asa cum sunt la acest spital din Alexandria, de 250 de miliarde de lei”, a spus Ponta.

Dispunerea sistemului medical de un buget practic pentru anul viitor, reprezinta o obligatie in opinia premierului numindu-l “buget realist”, bazat pe ce se intampla in realitate si “nu pe ce-si doreste cineva de la Ministerul Finantelor.”   

La ceremonia de semnare a ordinului de incepere a lucrarilor de reabilitare a Spitalului Judetean de Urgenta din Alexandria, a luat parte si presedintele Consiliului Judetean Teleorman, Liviu Dragnea.

In urma lucrarilor de modernizare, Spitalul Judetean de Urgenta Alexandria va deveni cea mai performanta unitate spitaliceasca din sudul Romaniei, care va putea oferi conditii avansate de investigatii si tratament pentru pacientii din aceasta regiune, orecizeaza Mediafax.ro.

I.T.F.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie