Vanzarile Dacia in Franta in declin

 

In luna octombrie, vanzarile de autoturisme Dacia pe piata franceza au scazut cu 22,6%, comparativ cu luna octombrie a anului trecut. Valoric vorbind, 6.626 de unitati, au fost inmatriculate in Franta, fata de 8.565 de unitati inmatriculate anul trecut.

In primele zece luni din 2012, inmatricularile de autoturisme Dacia pe piata franceza au inregistrat o scadere de 5,1%, pana la 67.454 unitati, fata de 71.084 vehicule in perioada ianuarie-octombrie 2011.

Scaderile de vanzari de autoturisme, nu a afectat doar aceasta marca, piata auto din Franta fiind afectata de perioada de recesiune pe care o traverseaza Europa, asa incat in luna octombrie, vanzarile PSA Peugeot Citroën au scazut cu 5%, la 50.298 unitati, iar vanzarile grupului Renault au inregistrat un declin de 26,4%, pana la 36.008 unitati.

Un purtator de cuvant al CCFA (Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile), a declarat ca vanzarile auto din Franta, vor cunoaste un declin de 12%, sperand ca acest procent nu este “prea optimist”. El a mai adaugat ca lansarea modelului Clio IV al Renault ar putea majora vanzarile auto la sfarsitul acestui an, scrie Agerpres.ro.

I.T.F.

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie