Adevarul Holding intra in insolventa

 

Dupa aproximativ o luna de la preluarea trustului Adevarul Holding de catre Cristian Burci, acesta a cerut insolvanta trustului, pe 31 octombrie, primul termen de judecata fiind 6 noiembre.

Cristian Burci a preluat adevarul Holding de la Dinu Patriciu, trust care editeaza ziarele Adevarul, tabloidul Click!, revistele OK!, Dilema veche, Dilemateca, Foreign Policy Romania, precum si cotidianul Blik din Ucraina, colectiile de carte de lux Adevarul, dar si un numar mare de suplimente si produse complementare.

De asemenea, Adevarul Holding intentiona sa deschida o televiziune “Adevarul TV”, dar proiectului a fost oprit de CNA (Consiliul Naţional al Audiovizualului), intrucat licenta care a fost ridicata cu mai mult timp inainte a expirat.

Adevarul Holding a fost infiintat in toamna anului 2006, de Dinu Patriciu, imediat dupa achizitia ziarului Adevarul. El ii are ca asociati pe East Europe Media Distribution (0,07%) si Premium News SRL (99,93%), aceasta din urma avandu-le ca asociati pe Nora Marcovici si Diana Tobosaru, cu cate 50%. Cele doua conduc agentia de publicitate Graffiti BBDO, controlata de Cristian Burci.

Deocamdata nu se cunosc cifre exacte, pentru a vedea situatia clara a trustului de presa.

Insolventa este un pas inainte de intrarea firmei in faliment, iar aceasta procedura este ceruta de unele companii pentru a se proteja in fata creditorilor. In urma declararii insolventei de catre o instanta, compania vizata intra in administrarea unei companii specializate

Cererea insolventei nu presupune neaparat intrarea in faliment a unei companii, precizeaza Mediafax.ro.

I.T.F.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie