Amenzi de 420 RON… pentru biciclistii din Bucuresti

 

 Politia rutieră a desfiinţat pistele pentru biciclişti amenajate de Administratia Străzilor Bucuresti cu 10.000 de Euro.

A montat însă indicatoare care interzic accesul bicicliştilor şi pe trotuarele unde se aflau înainte pistele, dar şi pe carosabilul aferent. Bicicliştii care doresc să circule prin Bucureşti riscă astfel amenzi de 420 RON.

Peste 1000 de biciclişti au protestat week-endul trecut drept răspuns bicicliştii au rămas fără piste,  şi  nu mai au voie să se deplaseze pe bulevardele Capitalei.

În ciuda faptului că Bucureștiul este capitala europeană cea mai neprietenoasă cu bicicliștii, asta în cea mai mare parte din cauza Administrației Străzilor, organism aflat în subordinea Primăriei Capitalei, Municipalitatea nu se dă în lături să organizeze acţiuni de promovare a mersului pe bicicletă.

Nu s-a mai investit niciun leu în piste pentru biciclişti. Deocamdată, priorităţile Bucureştiului sunt şoferii. În Bucureşti sunt peste 2 milioane de maşini, iar biciclişti avem sub 1%. Nu avem o cultură pentru bicicletă cum au nemţii, austriecii, belgienii” declara Carmen Dincă, reprezentant al Administraţiei Străzilor, autoritatea însărcinată cu amenajarea şi administrarea pistelor de biciclete în Bucureşti, în luna august, pentru b365. realitatea.net.

La începutul lunii iulie, Primăria Capitalei a constituit o comisie care dezbate problema pistelor împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere, ai Administraţiei Străzilor şi ai ONG-urilor privind apărarea drepturilor bicicliştilor. cel mai probabil, însă, nu se va întâmpla nimic, cel puțin până la sfârșitul anului, spun reprezentanții Administrației Străzilor.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie