Topul orașelor care fac căutări online după cuvântul „mediere”
Cluj-Napoca va găzdui în perioada 31 martie- 2 aprilie 2017, cea de a V-a ediție a Galei Excelenței în Mediere®, eveniment anual de mediere, educație și business.
Începând cu 2013 se desfășoară în fiecare an la Cluj-Napoca prestigiosul eveniment de mediere din România, Gala Excelenței în Mediere, care se bucură de recunoaștere internațională.
În perioada 31 martie- 2 aprilie 2017, orașul de pe Someș devine Capitala Medierii, iar experți și profesioniști de seamă din domeniu, personalități din mediul de afaceri sau din sfera politică și juridică își dau întâlnire la Ediția Aniversară a Galei Excelenței în Mediere.
Zilele dedicate medierii se vor concentra pe dialog, interactivitate și relaționarea între mediatori și reprezentanții mediului de business din România.
Cazurile în care este necesară medierea au crescut în ultimii ani, în România. Astfel, cea mai tânără profesie liberală din țară devine una din ce în ce mai căutată pe teritoriul României. Medierea este o metodă de a soluționa diverse conflicte pe cale amiabilă, cu ajutorul unei terțe persoane specializate în calitate de mediator, în condiții de neutralitate, imparțialitate și confidențialitate și având liberul consimțământ al părților implicate.
Peste 11.000 de mediatori autorizați în România, majoritar femei
În România există 11.000 de mediatori autorizați, dintre care 5260 sunt înscriși în tabloul mediatorilor ca mediatori activi. Din numărul total de mediatori cu drept de exercitare a profesiei 58,46% sunt femei, iar 41,54% bărbați.
Cel mai mare număr de mediatori este în București, 1135 (față de 1817 în aprilie 2014), iar cel mai mic număr de mediatori este în județul Covasna, unde există doar 20. Tot Covasna este județul în care procentul de femei mediator (75%) este cel mai mare din România, în timp ce Teleorman este județul în care procentul de mediatori bărbați (68%) este cel mai mare din țară.
Topul orașelor care fac căutări online după cuvântul „mediere”
Primele 9 orașe din care se lansează cele mai multe căutări în online după cuvântul „mediere” sunt: Craiova, Constanța, Ploiești, Pitești, Iași, București, Brașov, Cluj-Napoca, Timișoara.
Căutarea după sintagma „mediere obligatorie” a crescut cu 450% în ultimii cinci ani, după cuvântul „mediator” cererile sunt mai mari cu 70% și sunt în creștere și asocierile între cuvântul mediator și localitatea de unde se face căutarea.
În intervalul martie 2012 – martie 2017, conform datelor statistice oferite de Google Trends, în România cel mai înalt nivel de interes pentru mediere a fost în perioada 27 ianuarie- 2 februarie 2013, chiar înainte ca informarea obligatorie și gratuită despre mediere să între în vigoare.
În martie 2012 nivelul de interes în căutarea informațiilor despre mediere era situat la 17%, a ajuns la un maxim(100%) în februarie 2013 și apoi a scăzut ușor dar constant până a ajuns la 50% atunci când inadmisibilitatea acțiunii în instanță, ca urmare a neinformării cu privire la mediere și beneficiile ei, a fost declarată neconstituțională în mai 2014.
O creștere masivă o au cererile de informații care conexează penalul, infracțiunile și medierea.
„Numărul cazurilor mediate anul trecut a crescut cu 10% în cazurile penale și cu 15% în cele din mediul de afaceri, după cum rezultă din discuțiile cu colegi mediatori din țară. În ceea ce privește medierea în materie penală, creșterea se datorează rezultatelor practice obținute prin acordurile încheiate de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale. Creșterea ar fi putut fi și mai mare dacă ar fi rămas posibilitatea de a apela la mediere până la sfârșitul procesului penal, așa cum prevede legea medierii.
Firmele au început să apeleze la mediere și pentru alte situații decât recuperarea creanțelor. Au început să câștige teren medierile în problemele dintre asociați, relații de muncă, închideri de departamente și între dezvoltatori și clienți. Este un semn foarte bun care ne arată că este în creștere încrederea pe care mediul de afaceri o acordă medierii” declară Anca Lucia Stancu, mediator și organizator al Galei Excelenței în Mediere.
Gala Excelenței în Mediere® este organizată de MediereNet împreună cu Transilvania College, Rondocarton, Wens Travel, Vitrina Advertising, având sprijinul deosebit al Consiliului Judetean Cluj, Primariei și Consiliului Local Cluj-Napoca, precum și al Universităților Babeș-Bolyai și Bogdan Vodă, al Consulului Onorific al Regatului Tarilor de Jos la Cluj-Napoca.
Detalii și informații despre acest eveniment sunt disponibile pe site-ul Galei Excelenței în Mediere 2017 și pe pagina de facebook a Galei Excelenței în Mediere.
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!