Presiunile pe rețelele sociale și aplicațiile de mesagerie afectează libertatea pe internet (raport)

 

Libertatea pe internet a scăzut pentru al șaselea an consecutiv, în 2016, un număr tot mai mare de guverne limitând sau cenzurând acum și aplicații de mesagerie în plus față de rețelele sociale, a denunțat luni un raport al organizației Freedom House.
aplicatia whatsappRețele sociale populare precum Facebook și Twitter sunt supuse cenzurii de mai mulți ani, dar guvernele atacă acum din ce în ce mai mult aplicații de mesagerie, cum ar fi WhatsApp și Telegram„, a declarat Sanja Kelly, directoarea studiului, citată de AFP.

„Aplicațiile de mesagerie pot răspândi informații rapid și în manieră securizată și unele guverne consideră acest lucru amenințător„, adaugă ea.

China este clasată de raport ca cea mai rea țară din acest punct de vedere, pentru al doilea an consecutiv, urmată de Siria și Iran. Freedom House critică îndeosebi o nouă lege din China, care pedepsește cu șapte ani de închisoare răspândirea de zvonuri pe rețelele sociale, o acuzație folosită adesea împotriva activiștilor politici.
Guvernele din 24 de țări au limitat sau blocat accesul la rețele și instrumente de comunicare, față de numai 15 anul trecut.

Chiar și unele guverne democratice vizează aplicații criptate considerate o amenințare la adresa securității naționale. WhatsApp este cea mai afectată, cu restricții în 12 țări, potrivit agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie