Compania Leoni Wiring Systems a fost jefuită de 40 de milioane de euro

 

Compania Leoni Wiring Systems, unul dintre cei mai importanţi investitori străini din România, a fost jefuită de 40 de milioane de euro din doar câteva mişcări. Totul s-a petrecut la sediul central din România de la Bistriţa, unde directoarea financiară a fost convinsă să transfere suma uriaşă în conturile unei firme de un hacker care a pretins că este un superior din Germania.
HackerProducătorul german Leoni Wiring Systems a fost luna aceasta victima unei fraude record de 40 de milioane de euro. Păţania celor de la Leoni, care au în România patru fabrici, a fost făcută publică tocmai de companie, la doar patru zile de la fraudare, printr-un comunicat de presă publicat pe site-ul principal. „Leoni a realizat vineri, 12 august 2016, că a fost victima unei fraude cu ajutorul unor documente şi identităţi falsificate, prin intermediul canalelor de comunicaţie electronice. (…) Paguba se ridică la 40 de milioane de euro. Activităţile infracţionale nu au afectat infrastructura IT sau securitatea datelor companiei”, preciza compania într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial în data de 16 august.

În cadrul aceluiaşi comunicat de presă, compania Leoni Wiring Systems mai spunea că, în urma acestui incident, fondurile companiei au fost transferate în conturile sale din străinătate şi că consiliul de management a iniţiat o investigaţie proprie în acest sens. De asemenea, compania anunţa că s-au început demersurile pentru a solicita despăgubiri de la asiguratorul producătorului., scrie adevarul.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie