Noua lege a adopţiilor creează nemulţumiri

 

Din data de 12 august, este în vigoare o nouă lege a adopţiei, care, teoretic, ar trebui să înjumătăţească timpul necesar finalizării procesului de adopţie, dar care, spun reprezentanţii DGASPC, în realitate nu aduce nicio schimbare în acest sens, ci doar sarcini în plus pentru asistenţii sociali.
adoptiiNoua lege a adopţiilor, intrată în vigoare la data de 12 august, a fost prezentată public în cadrul unei conferinţe de presă a reprezentanţilor Ministerului Muncii, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA) şi UNICEF, drept o reglementare menită să scadă la jumătate timpul mediu necesar perfectării procedurilor, de la un an şi jumătate, la mai puţin de 12 luni.

,,Efortul şi finalitatea pe care ne-o dorim este ca mai mulţi copii să ajungă în familii. Astăzi putem să spune că da, procesul de adopţie este mai uşor, mai rapid. O lungă listă de documente au fost tăiate, digitalizate, simplificate, comasate „, declara Oana Ţoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii, în urmă cu o săptămână.

Părinţii adoptatori spun însă că problemele au rămas, iar procesul de adopţie e la fel de lung, scrie mediafax.ro

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie