Statutul Elevului, din toamna in toate scolile

 

Elevii pot sa conteste notele primite la lucrari si sa isi evalueze profesorii. Nu este permisa mustrarea copiilor in fata clasei
Din anul scolar 2016-2017, toti elevii din invatamantul de stat, particular sau confesional din Romania vor beneficia de un nou statut, primul document de acest tip, ce reglementeaza atat drepturile cat si obligatiile acestora.

statutul-elevuluiStatutul Elevului apara dreptul copiilor la respectarea imaginii, demnitatii si personalitatii proprii, le da dreptul de a contesta rezultatele evaluarilor scrise si de a-si evalua semestrial profesorii prin chestionare anonime.

Totodata, statutul precizeaza ca elevii nu pot fi deposedati de bunurile personale care nu atenteaza la siguranta personala sau a celorlalte persoane din scoala.
Statutul Elevului vine insa si cu obligatii; copii trebuie sa aiba o tinuta vestimentara decenta si adecvata si sa nu aiba comportamente jignitoare, indecente, de intimidare, de discriminare, sau sa de manifeste violent fata de colegi si profesori. Este adusa in discutie si problema plagiatului – elevii trebuie sa respecte drepturile de autor si sa elaboreze lucrari originale. Nu in ultimul rand, se precizeaza ca elevilor li se interzice utilizarea telefoanelor in timpul orelor de curs, exceptie facand folosirea lor in procesul educativ sau in situatii de urgenta, scrie hotnwes.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie