Turismul medical, o afacere pe val

 

Criza teroristă din statele occidentale a făcut să înflorească afacerile clinicilor private care practică turismul medical. Numărul românilor plecaţi peste hotare, dar şi al străinilor care aleg România pentru tratamente dentare sau chirurgie estetică şi plastică aproape că s-a dublat faţă de anii precedenţi.
Turism medicalPreţurile atractive de la noi şi lipsa unor liste de aşteptare pentru serviciile medicale îi determină pe tot mai mulţi străini să vină în perioada verii în România, pentru diverse tratamente sau intervenţii chirurgicale. Dispuşi să scoată mii de euro din buzunar, străinii şi românii care s-au stabilit în străinătate îşi fac din timp programări în unităţile sanitare private de la noi din ţară, care practică turismul medical şi pun la dispoziţia celor interesaţi oferte avantajoase.

Experţii în turism spun însă că un alt motiv pentru care anul acesta a crescut numărul celor care au ales România pentru a-şi trata diverse afecţiuni, sau pentru operaţii de înfrumuseţare, sunt atentatele care au avut loc în ultimele luni în ţări precum Turcia, Franţa sau Germania, a explicat, pentru „Adevărul”, Andrei Nacea, managerul unei companii care se ocupă cu turismul medical.

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie