Într-o lume în care bursele sfidează realitatea economică, unii investitori pariază pe Ferrari, diamante şi vinuri de lux

 

Apetitul investitorilor pentru aur este la niveluri record, fapt de înţeles în vremuri nesigure, cu pieţe volatile şi în care randamentul este ceva greu de găsit la active precum obligaţiunile.

ferrari-335-s-spider_1600x0wÎnsă investitorii au prins gust şi pentru alte investiţii alternative: bijuteriile auto de genul clasicului Ferrari 335 S Scaglietti, diamante rare, bijuterii propriu-zise şi vinuri foarte scumpe.

Speriaţi de sfârşitul erei de trei decenii a obligaţiunilor şi de miile de miliarde de dolari, euro, lire şi yeni în bani printaţi pentru achiziţii de active care au împins valoarea obligaţiunilor afară de pe orbita realităţii economice, investitori legendari pariază pe vinuri de lux, pe maşini clasice şi bijuterii, scrie Reuters.

Pe o perioadă de cinci ani, maşinile, monedele şi bijuteriile au adus randamente de 161%, de 73 şi de 63%. Câştigurile fac de ruşine indicele bursier britanic FTSE-100, care a crescut cu doar 15% de la începutul anului 2011.

Chiar şi renumitul investitor specializat pe obligaţiuni Bill Gross, cândva inima fondului PIMCO, a indicat că preferă acum active palpabile precum terenuri şi aur în locul activelor mai tradiţionale.

Citeste articolul  integral pe zf.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie