BRD raspunde actiunilor DIICOT, legate de fraudele bancare

 

Intr-un comunicat remis astazi Agerpres, BRD a anuntat ca activitatea bancii se desfasoara in conditii normale, fiind la dispozitia autoritatilor pentru a furniza informatii legate de acest caz. Totodata banca spune ca  “nu este afectata” de actiunea intreprinsa de procurori ai DIICOT, in urma descoperirii unor presupuse fraude privind contracte de credit incheiate de mai multe banci comerciale.
“Astazi, 1 noiembrie 2012, BRD – Groupe Societe Generale a luat cunostinta de o actiune intreprinsa de procurori ai DIICOT. Conform comunicatului DIICOT, ancheta este in curs de desfasurare, iar faptele vor fi analizate prin raportare la dispozitiile art. 66C procedura penala referitoare la prezumtia de nevinovatie. Activitatea BRD nu este afectată de acest eveniment si BRD ramane la dispozitia autoritatilor pentru a furniza orice informatie necesară legata de acest caz
Procurorii DIICOT au efectuat joi 50 de percheziţii in Bucuresti si judetele Ilfov, Calarasi si Giurgiu, la locuintele si societatile comerciale ce apartin membrilor unei grupari formate din 48 de persoane, printre care şi angajaţi ai Ministerului Economiei, grupare specializată în obţinerea de credite bancare cu documente falsificate, valoarea totala a prejudiciului produs ridicandu-se la 22 de milioane de euro.

In ancheta intreprinsa de DIICOT, apare si numele directorului general adjunct al institutiei de credit BRD, Claudiu Cercel.

Membrii gruparii sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave si spalarea banilor, scrie Agerpres.ro.

I.T.F.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie