Oficiali ai Ministerului Economiei implicati in fraude bancare de 22 de milioane de euro

 

100  de persoane, printre care si oficiali ai Ministerului Economiei sunt acuzate de fraudarea a 22 de milioane de euro.

Anchetatorii au descins la locuintele a 50 de suspecti si la sediile societatilor acestora din Bucuresti, Ilfov, Calarasi si Giurgiu.

Fraudele au fost sprijinite de Aurel Saramet, directorul Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Cercel – Duca Alexandru Claudiu, vicepresedinte al unei unitati bancare, Mihai Grigoroiu, Rosu Catalin Ionut si Atanasiu Andrei, angajati in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si Diaconescu Florian Dragos.

Acuzatiile se refera la obtinerea ilegala de la Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, in baza unor documente falsificate, a finantarii unor proiecte de achizitii utilaje, prin intermediul unor societati comerciale controlate de catre liderii gruparii, informeaza DIICOT.

In perioada 2010-2012, membrii grupului infractional organizat, sub coordonarea liderului Daniel Ruse – au realizat beneficii financiare substantiale prin savarsirea de fraude bancare, respectiv obtinerea sau incercarea de a obtine un numar de 40 de credite de la 16 unitati bancare de pe teritoriul Romaniei, prin utilizarea unor documente falsificate, precizeaza Mediafax.ro.

I.T.F.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie