Violenta in familie: S-au înmulţit alarmant cazurile de divorţ, iar în paralel a crescut foarte mult agresivitatea la nivel de individ

 

Din ce în ce mai multe cupluri divorţează în România, însă îngrijorător este faptul că se înregistrează numeroase situaţii în care unul dintre parteneri foloseşte violenţa împotriva soţului sau soţiei, ori a copiilor.
În ultima perioadă s-au înmulţit alarmant cazurile de divorţ, iar în paralel a crescut foarte mult agresivitatea la nivel de individ.

violenta domestica 1Principalul factor este stresul, care generează peste 92% din bolile cu care ne confruntăm astăzi, potrivit specialiştilor. Stresul se manifestă la fiecare persoană diferit. Una dintre aceste manifestări este amplificarea agresivităţii sau cum se mai spune în popor ”mi s-a pus pata şi nu am mai ştiut ce am făcut”. Un stres în exces întunecă o parte din activitatea cerebrală, iar persoana respectivă nu mai acţionează normal, ci pur şi simplu reacţionează în urma unui impuls.

Vorbim aici de diferenţa dintre a acţiona conştient şi de a reacţiona inconştient”, explică psihologul Stelian Chivu. Indivizii stresaţi doar reacţionează, nu mai acţionează, deoarece mintea lor nu mai funcţionează normal. Aceste persoane ajung în situaţia de a dezvolta foarte multe fobii şi tulburări bipolare, care sunt, de fapt, nişte psihoze.

O psihoză ţi-o poţi crea tu datorită unor programe din copilărie, unor şabloane sau poate să ţi-o creeze o listă de factori din exterior. În caz de tulburare bipolară, dacă o persoană are un astfel de dezechilibru, el lejer poate să fie tiran, despot, călău sau poate să fie o victimă, care are nevoie de ajutor. În astfel de situaţii, nu mai reacţionează conştient”, susţine psihologul Stelian Chivu, scrie adevarul.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie