Cartile de identitate ale autovehiculelor isi pastreaza valabilitatea

 

Înlocuirea modelului cărţii de identitate a vehiculului este prevăzută de Ordinul comun al Ministerului Transporturilor, al Ministerului Afacerilor Interne şi al Ministerului Finanţelor Publice nr. 26/36/542/2016 pentru aprobarea Instrucţiunilor privind cartea de identitate a vehiculului. Acesta a apărut în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 329 din 28 aprilie şi a intrat în vigoare la data publicării.

registrul auto roman RARMăsura a fost propusă, aşa cum au susţinut iniţiatorii proiectului de act normativ, pentru a introduce mai multe rubrici noi şi pentru a armoniza numerotarea şi denumirea unor rubrici cu cele ale certificatului de înmatriculare.
Aşa cum reiese din ordinul comun publicat în Monitor, cartea de identitate a vehiculului este eliberată în continuare de Registrul Auto Român. Chiar dacă înlocuirea a fost făcută la nivel de legislaţie, modelul vechi al documentului va fi eliberat până la epuizarea stocului existent la data de 28 aprilie. Concret, cărţile de identitate eliberate conform modelului vechi înainte şi după data de 28 aprilie îşi păstrează valabilitatea, astfel că şoferii nu sunt nevoiţi să le schimbe, scrie avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie