KMG International: Managementul si angajatii de dupa 2009 nu raspund de faptele fostului actionar majoritar al Rompetrol Group

 

KazMunayGas a achizitionat un pachet de 75% din The Rompetrol Group NV in anul 2007 si a preluat conducerea executiva grupului in anul 2009, dupa achizitionarea pachetului rezidual de 25% din actiuni, precizeaza reprezentantii Foto digi24companiei, subliniind ca niciuna dintre faptele sau omisiunile fostului actionar majoritar sau ale conducerii TRG nu pot cadea in responsabilitatea managementului si a angajatilor de dupa anul 2009 ai grupului, denumit in prezent KMG International, scrie bursa.ro.

Precizarile vin in urma declaratiilor facute recent de seful DIICOT, Daniel Horodniceanu, cu privire la stadiul unui „dosar Rompetrol” in curs de desfasurare la DIICOT.

”KMG International este o filiala a KazMunayGas, Compania Nationala Petrol si Gaze din Kazahstan. Sub actionariatul actual si conducerea din prezent a companiei KazMunayGas, KMG International actioneaza in acord cu standardele de etica in afaceri, respectand legislatia din Romania, tara in care grupul detine o parte importata a activelor si in care isi desfasoara operatiunile. Reamintim ca KazMunayGaz a dovedit deja respectarea angajamentului de a contribui la dezvoltarea Romaniei ca un hub energetic pentru regiunea Marii Negre, prin investitii in valoare de aproximativ 4 miliarde dolari incepand din anul 2007, in operatiuni derulate de mai mult de 5.000 de angajati din Romania. Grupul a platit in perioada 2007 – 2014 mai mult de 12 miliarde dolari la bugetul statului roman”, se arata intr-un comunicat al KMG remis redatiei Bursa.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie