Masurile antibirocratice ale Guvernului

 

Premierul Dacian Cioloş a anunţat primele măsuri antibirocratice, după ce peste 3.000 de români au reclamat, în doar câteva zile, modul greoi în care funcţionează administraţia publică. Foarte multe plângeri vizează cazierul judiciar, un document care se eliberează pentru numai câteva zile, dar care trebuie plimbat de la un ghişeu la altul, la diferite instituţii ale statului.

birocratie,Premierul vrea ca instituţiile să comunice între ele, astfel încât să-i scutească pe oameni de stat la cozi. „Cred că ar trebui să vedem unde cazierul judiciar nu este neapărat util, necesar, şi el e solicitat aşa, dintr-un reflex, pentru că aşa s-a făcut şi s-a perpetuat această abordare. Acolo unde putem să eliminăm obligativitatea pentru cetăţean de a lua un document de la un ghişeu pentru a-l duce în altă parte, atunci când, prin anumite modalităţi, putem comunica datele între instituţii, şi aici mă refer în primul rând la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), dar pot să fie şi conectări între MAI şi alte tipuri de instituţii“, a spus Dacian Cioloş.

Numai ca foarte multe dintre aceste hârtii inutile solicitate de stat costă, deci aduc bani la buget. „Înţeleg de la unii dintre dumneavoastră că n-aţi vrea să se elimine anumite documente pentru că ele sunt plătite şi pentru că banii respectivi intră la buget, dar eu cred că trebuie să ne gândim şi invers, nu doar la bugetul statului. Noi am făcut deja, pe unele taxe, câteva evaluări şi sumele colectate nu sunt atât de mari încât să justifice menţinerea lor, întrucât creează birocraţie foarte multă“, le-a transmis Cioloş miniştrilor, mentioneaza adevarul.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie