PFA-urile care functioneaza in locuinte nu vor mai plati impozit majorat pentru cladirile cu destinatie mixta. Vezi in ce conditii

 

Firmele de apartament si PFA-urile care functioneaza in locuinte nu vor mai plati impozit majorat pentru cladirile cu destinatie mixta, informeaza digi24.ro.

impozitul pe cladiri pentru persoane juridiceGuvernul a adoptat in ultima sedinta o hotarare prin care a fost modificat Codul Fiscal in acest sens.

Pentru a nu plati un impozit mai mare, patronii trebuie sa indeplineasca o conditie: sa nu-si deduca cheltuielile cu utilitatile aferente cladirii. Modificarea vine dupa ce impozitul pentru firmele de apartament a crescut in unele cazuri si de 20 de ori.

Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Guvernului a declarat: ”Se punea problema modului de impozitare a acestei locuinte sau a partii de locuinta cu destinatie mixta – rezidentiala si nerezidentiala. Distinctia devine in acest moment foarte clara. Locuinta in care isi desfasoara activitatea, daca cheltuielile cu utilitatile nu sunt deduse, atunci aceasta impozitare se va face conform unei locuinte cu statut rezidential. Adica nu se majoreaza acest impozit. Pana la 31 martie exista aceasta facilitate de plata cu deducere a impozitului pe proprietate si se poate aplica si acestor locuinte”.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie