Ministerul Energiei a infiintat Comitetul de Coordonare pentru activitatea miniera

 

Ministerul Energiei a infiintat Comitetul de Coordonare pentru activitatea miniera, informeaza bursa.ro.

minaConform unui comunicat al ministerului, Comitetul de Coordonare pentru activitatea miniera a fost infiintat cu scopul de a analiza starea actuala a sectorului resurselor energetice minerale (carbune si uraniu) si de a propune masuri de eficientizare si reorganizare, in scopul asigurarii cererii de resurse energetice necesare atingerii obiectivelor de securitate energetica, competitivitate si durabilitate ale Romaniei.

Comitetul, coordonat de secretarul de stat Corina Popescu, are in in componenta specialisti din minister si din fiecare subsector de activitate, reprezentanti ai companiilor de profil, ai mediului academic, patronate si sindicate reprezentative.

”Sectorul minier are nevoie de cele mai bune masuri de redresare si reorganizare pentru a putea mentine un mix energetic echilibrat in Sistemul Energetic National. Avem nevoie de masuri urgente si viabile pentru ca acest sector sa supravietuiasca, iar specialistii din Comitetul de Coordonare au sarcina sa identifice cat mai repede aceste solutii, tinand cont de realitatea cu care se confrunta sectorul si de contextul international”, a declarat Corina Popescu, secretar de stat in ministerul Energiei.

Prima intalnire a Comitetului de Coordonare pentru activitatea miniera va avea loc in cursul saptamanii viitoare. In urma acestei intalniri se vor stabili pasii pentru realizarea obiectivelor propuse.

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie