Judecator Horatius Dumbrava, membru CSM: Romania a dat patru milioane de euro pe niste Coduri care pica la Curtea Constitutionala

 

Judecatorul Horatius Dumbrava, membru CSM a declarat ca statul roman a platit patru milioane de euro pentru elaborarea celor patru coduri civile si penale, ale caror articole pica unele dupa altele cand sunt contestate la Curtea Constitutionala, scrie romaniatv.net.

horatius dumbrava”Fie cei care au redactat codurile, deci fie redactorii Codurilor, inclusiv cei care au votat in Parlament, nu au avut o viziune corecta asupra a ceea ce trebuie sa fie aceste coduri. Va reamintesc ca ele au costat 4 milioane de euro, atat au primit recatorii noilor coduri. Cel mai putin incercat a fost Codul Civil, pare-se ca el a fost cel mai bine scris. Urmeaza in top Codul de procedura civila, urmeaza Codul penal si the best este Codul de procedura penala, peste 30 de exceptii de neconstitutionalitate. Deci fie redactorii nu au avut o viziune corecta a cum a trebuit sa arate codurile, fie Curtea Constitutionala nu are o dimensiune corecta a ceea ce si-au dorit redactorii codurilor. Deocamdata, ce trebuie sa facem, in special Parlamentul, este sa punem in aplicare deciziile Curtii Constitutionale. Urgent. Avem aceasta decizie care sper sa fie pusa cat de curand in discutia parlamentului si nu prin Ordonanta de urgenta, vorbesc de organe specializate de stat. Ar fi o mare greseala daca Guvernul, printr-o ordonanta de urgenta ar corecta acel articol 142. Eu inclin sa cred ca nu o va face”, a punctat judecatorul Horatius Dumbrava pentru gandul.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie