Complexul Energetic Oltenia intra in reorganizare

 

Complexul Energetic Oltenia intra in reorganizare, dupa pierderi record de 700 de milioane de lei, titreaza stiri.tvr.ro.

complex energetic olteniaComplexul Energetic Oltenia a anuntat ca va reduce cu 21% numarul posturilor de conducere pentru a creste eficienta companiei. Vor fi mai putini directori, sefi de birou, contabili sefi si sefi de unitate miniera. Mamutul de la Targu Jiu – asa cum a fost numit de presa – se zbate de cativa ani sa depaseasca perioada neagra pe care o traverseaza.

Complexul Energetic Oltenia a luat nastere in 2012, prin organizarea companiilor din energie decisa de Guvern. In acel an, cei peste 15.000 de angajati reuseau sa aduca un profit de peste 100 de milioane de lei. A fost singurul an cu cifre pozitive, fiindca de atunci compania a acumulat, an de an, datorii imense.

Acum doi ani, Complexul Energetic a fost compania care a adus statului roman cele mai mari pierderi – aproape 700 de milioane de lei. Desi are capacitatea sa produca aproape 30% din energia electrica consumata in Romania, energia de la Complexul Oltenia este de doua-trei ori mai scumpa decat ofertele de pe piata libera.

Investiile de aproape 1 miliard de euro in retehnologizare nu au dus la nimic. Din 2013, compania a fost implicata intr-o serie de scandaluri. Multe contracte au intrat in atentia DNA, iar presa a scris de actiuni de capusare a companiei din Targu Jiu.

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie