Copiii care au implinit varsta de 14 ani ar putea calatori singuri cu avionul – Proiect de lege

 

Copiii care au implinit varsta de 14 ani ar putea calatori singuri cu avionul, se arata intr-un proiect de lege, despre care scrie gandul.info.

AvionInitiatorii sustin ca parintii nu ar trebui sa plateasca taxe suplimentare pentru calatoria cu avionul a minorilor neinsotiti. In prezent, majoritatea companiilor aeriene de la noi nu accepta pasageri minori neinsotiti sau, in putine cazuri, cer o taxa care merge pana la 50 de euro.

Propunerea legislativa ar modifica si completa Legea nr.248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate.

Proiectul prevede ca „organele politiei de frontiera permit iesirea din Romania a cetatenilor romani minori care nu au implinit varsta de 14 ani numai daca sunt insotiti de o persoana fizica majora.”

„Organele politiei de frontiera permit iesirea din Romania a cetatenilor romani minori care au implinit varsta de 14 ani si neinsotiti de o persoana fizica majora, daca prezinta o declaratie a ambilor parinti sau, dupa caz, a parintelui sau autoritatea parinteasca in temeiul unei hotaarari judecatoresti ramase definitiva pentru procesele incepute cu data de 15 februarie 2013, a parintelui supravietuitor sau a reprezentantului sau legal, care sa cuprinda acordul acestora cu privire la efectuarea calatoriei respective de catre minor, la statutul sau statele de destinatie, la perioada in care urmeaza sa se desfasoare calatoria si la scopul calatoriei”, se mai arata in proiect.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie