Ministrul Muncii despre majorarile salariale din 2017

 

Intr-un interviu acordat agentiei de presa Agerpres, ministrul Muncii, Ana Costea a declarat ca majorarile salariale din 2017 vor fi decise in functie de resursele financiare disponibile, cu incadrarea in anvelopa salariala stabilita pentru anul viitor, scrie romaniatv.net.

Claudia-Ana Costea, foto capital.roPentru stabilirea nivelului salariului minim pentru anul viitor, va fi constituit un grup de lucru care va elabora un mecanism transparent prin care acesta sa fie indexat automat a explicat ministrul Muncii.

Referitor la primele concluzii pe Legea salarizarii publice, ministrul Ana Costea a declarat: ”Discutiile grupului de lucru interministerial, constituit in baza Memorandumului nr. 253 din 7 ianuarie 2015, cu tema ‘Constituirea unui grup de lucru care sa elaboreze proiectul de lege privind salarizarea personalului platit din fonduri publice’, au avut loc in perioada 25 ianuarie — 4 februarie, cu reprezentanti ai ministerelor, Administratiei Prezidentiale, Parlamentului Romaniei, confederatiilor sindicale si structurilor asociative ale consiliilor judetene, municipiilor, oraselor si comunelor. In urma acestor intalniri, au fost constatate o serie de inechitati si disfunctionalitati care vor fi analizate si se vor formula propuneri menite sa le corecteze. In perioada 5 — 10 februarie 2016 grupul de lucru interministerial are programata redactarea si finalizarea proiectului de lege”.

Intrebat daca sunt posibile noi majorari salariale in 2017, ministrul Muncii a declarat ca ”se va lua o decizie in functie de resursele financiare disponibile, cu incadrarea in anvelopa salariala stabilita pentru anul 2017”.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie