Legea Tinerilor in dezbatere publica

 

O serie de opt consultari regionale privind modificarea Legii Tinerilor si imbunatatirea metodologiei de finantare a mediului asociativ a intrat in dezbatere publica, informeaza agerpres.ro.

ministerul tineretului si sportuluiPotrivit unui comunicat al Ministerului Tineretului si Sportului (MTS) demersul vizeaza armonizarea cadrului legislativ si realizarea unei singure legi in domeniu care sa inglobeze Legea Tinerilor nr. 350/2006, Legea nr. 333/2006 privind infiintarea centrelor de informare si consiliere pentru tineri, Legea nr. 351/2006 privind infiintarea, organizarea si functionarea Consiliului National al Tineretului din Romania si Legea nr. 425/2004 privind instituirea Zilei Nationale a Tineretului.

Temele de dezbatere vor fi: clarificarea si definirea unor termeni si sintagme din domeniul tineretului, clarificarea si profesionalizarea activitatii centrelor de tineret, consultarea sectorului de tineret si participarea la elaborarea si implementarea politicilor nationale, identificarea si precizarea de categorii de tineri care nu sunt cuprinse in legea actuala, mecanisme de bugetare, respectiv monitorizarea si evaluarea pentru utilizarea eficienta a resurselor.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie