Regulile de vanzare a lemnului provenit din padurile statului vor fi schimbate de Guvern

 

Regulile de vanzare a lemnului provenit din padurile statului vor fi schimbate de Guvern, noteaza digi24.ro.

lemn padure cod silvicRomsilva va revizui modul prin care se stabilesc preţurile de pornire in licitaţii, pentru a debloca tranzacţiile de pe piaţa, se arata intr-un comunicat al Executivului.

Protestele reprezentanţilor industriei lemnului au determinat Ministerul Mediului sa initieze modificarea legislatiei. Reprezentanţii industriei lemnului susţin ca Romsilva a crescut cu pana la 300% preţul minim de pornire al licitaţiilor, acesta fiind motivul pentru care acestea au fost boicotate, inca de la inceputul anului. De cealalta parte, Romsilva susţine insa ca preţurile sunt la nivelul anului 2015.

”In cursul zilei de azi, 29 ianuarie 2016, s-a constituit un grup de lucru pentru a lua in discutie problemele generate de blocarea tranzactiilor de masa lemnoasa. La intalnire au participat reprezentanti ai Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, Consiliului Concurentei si ai Regiei Nationale a Padurilor Romsilva.

In urma discutiilor, s-a stabilit ca problemele urmeaza a fi deblocate in cel mai scurt timp, prin modificari ale legislatiei (HG 924/2015 Regulamentul de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publica) initiate de Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor si prin revizuirea, de catre Regia Nationala a Padurilor Romsilva, a mecanismului de stabilire a pretului de pornire la licitatie pentru masa lemnoasa”, se arata in comunicatul Guvernului.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie