Guvernul a adus modificari cadrului general privind libera circulatie a serviciilor

 

Guvernul a modificat miercuri, 27 ianuarie 2016 Ordonanta de Urgenta 49/2009 referitoare la cadrul general al libertatii de stabilire a prestatorilor de servicii si libertatea de a furniza servicii pe teritoriul Romaniei, pentru a corecta astfel o eroare materiala care crea dificultati in constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor in cazul nerespectarii reglementarilor in domeniu.

guvernul romaniei1Modificarea consta in specificarea Agentiei pentru Agenda Digitala a Romaniei (AADR) ca institutie abilitata sa constate contraventia si sa aplice sanctiuni in cazul nerespectarii reglementarilor in vigoare referitoare la functionarea in conditii optime a Punctului de contact unic electronic (PCUe), care permite accesul total la informatii si ofera prestatorilor de servicii din tara si strainatate posibilitatea obtinerii on-line a autorizatiilor necesare.

Actul normativ aprobat astazi corecteaza totodata art. 28, alin(4¹) care, in mod eronat, contine prescurtarea gresita a Centrului National ”Romania Digitala”, unde in loc de CNRD este mentionat CNDR – o institutie inexistenta, motiv pentru care constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor prevazute nu puteau fi facute.

Functionarea optima a PCUe are un rol fundamental in simplificarea procedurilor de inregistrare a operatorilor de servicii si posibilitatea acestora de a indeplini la distanta si in format electronic aceste proceduri. in acelasi timp, acesta indeplineste si rolul de punct de informatie on-line, asigurand accesibilitatea tuturor prestatorilor de servicii, dar si a beneficiarilor acestora, eliminand barierele existente in calea liberei circulatii a serviciilor.

Sursa: gov.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie