Vicepremierul Vasile Dincu: Legea salarizarii va fi cuplata cu reforma functiei publice

 

Vicepremierul Vasile Dincu a declarat miercuri, 13 ianuarie 2016 ca legea salarizarii, la care Guvernul incepe sa lucreze, va fi cuplata cu reforma functiei publice, informeaza romaniatv.net.

Vasile Dancu foto psnews.roVasile Dincu a aratat ca in legea in cauza trebuie prevazute principii de echitate si de ierarhie.

”Trebuie discutat cu fiecare minister, cu fiecare categorie ocupationala, pentru a vedea standarde. Acum suntem pregatiti la fiecare minister cu standarde pentru fiecare profesie, vorbim de standarde de cost, despre modul in care se poate obtine performanta, ce inseamna performanta intr-o anumita munca, sa vedem, sa aplicam cateva principii”, a afirmat Vasile Dancu.

Un principiu important este cel al echitatii, a mai afirmat vicepremierul, care a mai aratat ca este normal ca la aceeasi categorie ocupationala sa fie un singur fel de indemnizatie egal, iar, pornind de la un standard ocupational, sa poata fi indexat salariul in functie de realizari, de importanta muncii si de pozitia ocupata.

”Ar trebui un principiu ierarhic, sa existe un raport intre cel mai mic salariu si cel mai mare salariu, raportat la salariul presedintelui ar trebui sa fie acesta. In acest moment, exista o gramada de categorii de bugetari care castiga mai mult decat presedintele Romaniei. In acest moment, este foarte clar ca noi trebuie sa construim un standard de salarizare unic in Romania, pentru ca Romania este plina de privilegii”, a explicat Vasile Dincu.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie