Decizie CNCD: Scaderea notei la purtare a elevilor veniti la ore fara uniforma obligatorie reprezinta discriminare indirecta

 

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a decis miercuri, 13 inuarie 2016 ca scaderea notei la purtare a elevilor veniti la ore fara uniforma obligatorie reprezinta discriminare indirecta, informeaza hotnews.ro.

cncd consiliul national pentru combaterea discriminariiCNCD a precizat ca scopul prevederii din regulamentul scolar este legitim, masura este adecvata si necesara, insa sanctiunile nu sunt proportionale cu scopul urmarit.

”Regulamentul unei scoli gimnaziale din Bucuresti, care prevede obligativitatea purtarii uniformei scolare si santioneaza nerespectarea acestei norme cu scaderea notei la purtare (masura care duce la pierderea dreptului la bursa) si cu trecerea absentei nemotivate pentru ziua respectiva (acumularea absentelor nemotivate are ca efect exmatricularea elevului) reprezinta discriminare indirecta”, se arata in decizia CNCD.

O scoala gimnaziala din Bucuresti a fost amendata contraventional cu suma de 1.000 lei in urma acestei decizii. In plus, colegiul director recomanda ”modificarea regulamentului scolii prin eliminarea masurilor discriminatorii”.

Votul a fost luat in unanimitatea celor prezenti (9 voturi), iar hotararea va fi comunicata, spre informare, Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti si Ministerului Educatiei, mai precizeaza CNCD. Hotararea este supusa caii de atac la instanta de contencios administrativ.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie