Pensionarii MAI au la dispozitie o linie telefonica la care pot obtine informatii despre pensii

 

Pensionarii MAI au la dispozitie o linie telefonica la care pot obtine informatii despre pensiile militare, informeaza agerpres.ro.

telefon021 264 8505, este numarul de telefon la care pensionarii MAI pot obtine informatii referitoare la Legea nr. 223/2015.

”In conditiile intrarii in vigoare a Legii nr. 223/ 2015 privind pensiile militare de stat, ministrul Afacerilor Interne, Petre Toba, a dispus o serie de masuri pentru informarea pensionarilor MAI referitor la noile prevederi legislative, printre care si infiintarea unei linii telefonice speciale. Linia telefonica 021 264 8505 va functiona de luni pana vineri, in intervalul orar 8,00 — 16,00, fiind gestionata de specialisti ai Casei de Pensii a Ministerului Afacerilor Interne”, se arata intr-un comunicat al MAI.

Ministerul Afacerilor Interne mai informeaza ca s-au luat masurile necesare pentru ca pe talonul pe care pensionarii il vor primi in luna ianuarie sa se introduca o mentiune prin care acestia sunt informati ca, pana la data de 30 iunie, isi pot exprima optiunea cu privire la perioada de timp avuta in vedere pentru realizarea recalcularii pensiei, conform art. 109 sau 110 din Legea nr. 223 /2015.

Solicitarile de informatii privind noul cadru legal aplicabil pensiilor militare se fac la adresa de e-mail casapensii@mai.gov.ro sau la adresa de corespondenta a Casei de Pensii a MAI — Bucuresti, Strada George Georgescu nr. 3, sector 4, Cod Postal 040131.

Totodata pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, www.mai.gov.ro, pe prima pagina, la sectiunea ”UTILE”, a fost creat un link catre pagina Casei de Pensii a MAI (http://www.mai.gov.ro/index03_3_04.html), unde pot fi gasite informatii referitoare la noile prevederi legale privind pensiile militare, raspunsuri la intrebari frecvente si modalitatile de contact ale specialistilor de la Casa de Pensii a MAI.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie