In 2016 controalele Fiscului la firme se desfasoara dupa noi reguli

 

In 2016 controalele Fiscului la firme se desfasoara dupa noi reguli, informeaza avocatnet.ro.

control fiscalNoul Cod de procedura fiscala prevede aparitia unei noi metode de control, modificarea perioadei supuse inspectiei fiscale, in timp ce inspectorii fiscali pot emite incepand din acest an un nou tip de decizie: decizia de impunere provizorie. Fiscul a modificat si Decizia de impunere si a introdus un nou formular, care va fi emis numai daca se va constata o modificare a bazei de impozitare.

Noul Cod de procedura fiscala, care a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2016 , prevede extinderea aplicabilitatii inspectiei fiscale. Masura poate fi aplicata, din 2016, atat contribuabilului, la fel ca pana acum, cat si platitorului, adica acelei persoane care, in numele contribuabilului, are obligatia de a plati sau de a retine si de a plati ori de a colecta si plati, dupa caz, impozite, taxe si contributii sociale. De asemenea, platitor este considerat si sediul secundar obligat sa se inregistreze fiscal ca platitor de salarii si de venituri asimilate salariilor, fapt care nu a fost specificat pana acum in Codul de procedura fiscala.

Inspectia fiscala poate fi generala si partiala:

  • inspectia fiscala generala – reprezinta activitatea de verificare a modului de indeplinire a tuturor obligatiilor fiscale si a altor obligatii prevazute de legislatia fiscala si contabila ce revin unui contribuabil/platitor, pentru o perioada de timp determinata;
  • inspectia fiscala partiala – reprezinta activitatea de verificare a modului de indeplinire a uneia sau mai multor obligatii fiscale, precum si a altor obligatii prevazute de legislatia fiscala si contabila, ce revin unui contribuabil/platitor pentru o perioada de timp determinata.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie