AMRCR avertizeaza Guvernul ca mii de firme vor intra in faliment din cauza legilor privind apararea impotriva incendiilor

 

Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR) avertizeaza Guvernul ca mii de firme vor intra in faliment din cauza legilor privind apararea impotriva incendiilor, scrie capital.ro.

magazinAMRCR considera ca solutia care se impune in aceasta situatie este acordarea unui termen de conformare de 12 luni acelor agenti economici care nu intra sub incidenta conditiilor de suspendare a activitatii prevazute de hotararea de guvern privitoare la oprirea functionarii agentilor economici care nu se conformeaza cerintelor de securitate la incendiu.

Delia Nica, directorul executiv al AMRCR a declarat: ”Pentru mii de firme blocajul actual inseamna faliment curat, efectul asupra populatiei si asupra economiei tarii fiind devastator, pe termen lung. Solicitam inca o data Guvernului si in mod principal vicepremierului Vasile Dancu constituirea de urgenta a grupului interministerial pentru modernizarea administratiei, la care de altfel acesta a facut referiri dese in ultima perioada, iar pe agenda acestuia sa figureze ca tema prioritara regandirea sistemului de autorizare a activitatilor comerciale, care pe langa faptul ca este complex, a devenit mult prea complicat si, mai ales, mare consumator de timp”.

Din AMRCR fac parte retailerii Auchan, Billa, Brico-Depot, Carrefour, Cora, Dedeman, Domo Retail, Hornbach, Kaufland, Lidl, Mega Image, Metro Cash & Carry, Mobexpert, Penny Market, Praktiker, Profi si Selgros.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie