Care au fost cele mai importante evenimente imobiliare in 2015?

 

Piata imobiliara in 2015 a fost puternic marcata de tranzactiile din sectorul logistic, scrie economica.net.

proiect imobiliarCompania cu capital olandez, CTP a cumparat cinci parcuri comerciale generatoare de venituri si mai multe terenuri. Cu investitii care au depasit 150 de milioane de euro, CTP a devenit cel mai activ jucator din segmentul spatiilor logistice si industriale.

Cea mai mare tranzactie este cea de preluare a parcului industrial Bucharest West de la Portland Trust pentru peste 80 de milioane de euro. Cu achizitiile de anul acesta, CTP a ajuns cel mai mare proprietar de spatii logistice din Romania.

Cel mai mare fond privat de investitii din lume, Blackstone, a revenit pe piata imobiliara din Romania prin achizitia intregului portofoliu de proprietati logistice detinut de austriecii de la Immofinanz, intr-o tranzactie ce depaseste 500 de milioane de euro. Tranzacția include toate cele 36 de proprietați logistice finalizate, cu o suprafața inchiriabila totala de aproximativ 1 milion mp, localizate cu precadere in Germania (24 proprietați), dar și in Ungaria (5), Romania (3), Polonia (2), Slovacia (1) și Rusia (1).

Anterior, Blackstone a detinut Valad Europe, cu active si pe piata din Romania. Portofoliul Valad Europe a fost vandut unui alt fondului australian Cromwell.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie