www.rolii.ro – Portalul unde vor fi publicate toate hotararile judecatoresti din Romania

 

Consiliul Superior al Magistraturii a publicat vineri, 11 decembrie 2015 un comunicat de presa privind lansarea Portalului de Jurisprudenta Romaneasca www.rolii.ro.

internetLansarea va avea loc miercuri, 16 decembrie 2015, incepand cu ora 15.00, in sala Roma a Auditorium Pallady din Bulevardul Theodor Pallady nr. 40G, Sector 3, Bucuresti.

”Evenimentul marcheaza o etapa cheie in cresterea transparentei actului de justitie din Romania si in dezvoltarea si promovarea accesului liber, general si gratuit la informatia juridica publica, legislatia si jurisprudenta romaneasca si europeana. Portalul reprezinta un real instrument pentru unificarea practicii judiciare, fiind util atat cetatenilor – ca destinatari principali ai acestui proiect, dar si tuturor categoriilor de profesionisti implicati in domeniul justitiei.

Proiectul se deruleaza prin Institutul Roman pentru Informatii Juridice – Romanian Legal Information Institute – ROLII in colaborare cu Consiliul Superior al Magistraturii, membru fondator si Wolters Kluwer Romania, cu implicarea tuturor categoriilor de profesionisti in justitie reprezentati de organizatiile profesionale membre fondatoare ale ROLII – Institutul National al Magistraturii, Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, Institutul National de Pregatire Profesionala a Avocatilor, Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania si Institutul Notarial Roman si cu sprijinul Regatului tarilor de Jos”, se arata in comunicatul CSM.

Prin lansarea portalului, Romania se va numara printre primele tari din Uniunea Europeana in care cetatenii si profesionistii in drept pot accesa gratuit hotararile pronuntate de instantele din tara noastra.

Hotararile judecatoresti vor fi disponibile la cautare dupa criterii de genul: instanta emitenta, data sau/si numar hotarare, obiect dosar, materie juridica, stadiu procesual cat si o cautare generala in textul hotararii judecatoresti.

La evenimentul de lansare vor lua parte membri CSM, presedintii Curtilor de Apel din Romania, avocati si notari, cadre universitare din domeniul juridic, jurnalisti si reprezentanti ai ONG-urilor. De asemenea, au confirmat prezenta Excelenta Sa, doamna Stella Ronner-Grubacic – Ambasadorul Olandei la Bucuresti, precum si alti membri ai Corpului Diplomatic.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie