Guvernul a aprobat majorarea ajutorului anual acordat veteranilor si vaduvelor de razboi, precum si accidentatilor de razboi

 

Veteranii de razboi, vaduvele de razboi, precum si accidentatii de razboi in afara serviciului ordonat care au suferit o infirmitate vor primi un ajutor anual in cuantum de 335 de lei, acordat pentru acoperirea unei parti din costul chiriei, energiei electrice si energiei termice pentru nevoi casnice.

veteraniIn acest sens, in sedinta de miercuri, 9 decembrie 2015, a fost aprobata o Hotarare de Guvern ce stabileste cuantumul ajutorului acordat in 2015, in crestere cu 11% fata de cel de anul trecut, respectiv de la 300 de lei la 335 de lei.

Acest cuantum se stabileste anual, in functie de evolutia preturilor si posibilitatile de sustinere din bugetul de stat.

De ajutorul anual vor beneficia 17.688 persoane, iar plata ajutorului anual din bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice se efectueaza de catre casele teritoriale de pensii publice.

Plata acestui ajutor se asigura de la bugetul de stat, prin bugetele ordonatorilor principali de credite care efectueaza plata indemnizatiilor de veteran de razboi.

Suma necesara este prevazuta in bugetele Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Afacerilor Interne si Serviciului Roman de Informatii.

Sursa: gov.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie