Senatul a aprobat un proiect legislativ care modifica Legea privind procedura adoptiei

 

Senatul a aprobat un proiect legislativ care modifica Legea nr. 273/2004 privind procedura adoptiei, scrie agerpres.ro.

adoptiiConform proiectului, cei care adopta un copil vor beneficia pe durata incredintarii copilului in vederea adoptiei, de un concediu de acomodare de maximum 90 de zile, precum si de o indemnizatie lunara.

”Adoptatorul sau, optional, oricare dintre sotii familiei adoptatoare, care realizeaza venituri supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, din activitati salariale si asimilate acestora sau, dupa caz, activitati independente sau activitati agricole, (…) poate beneficia, pe durata incredintarii copilului in vederea adoptiei, de un concediu de acomodare cu o durata de maximum 90 de zile, precum si de o indemnizatie lunara raportata la indicatorul social de referinta, in cuantum de 6,8 ISR”, se arata in proiect.

Pe perioada concediului de acomodare, persoana indreptatita beneficiaza de plata contributiei individuale de asigurari sociale de sanatate, iar calculul si plata indemnizatiei, inclusiv a contributiei individuale de asigurari sociale de sanatate, se fac de catre Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala.

In plus, perioada concediului de acomodare constituie ”vechime in munca, in serviciu si in specialitate, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta”.

Senatul a adoptat proiectul, in calitate de prima Camera sesizata.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie