Cluburile si restaurantele care nu respecta normele de siguranta vor putea fi inchise de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta

 

Cluburile si restaurantele care nu respecta normele de siguranta vor putea fi inchise de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU), scrie m.zf.ro.

clubAnuntul apartine premierului Victor Ponta. Ministerul Justitiei si MAI lucreaza la modificarea legii in acest sens.

O alta modificare dorita este eliminarea din legislatie posibilitatea acordarii autorizatiilor de functionare in baza unor declaratii pe proprie raspundere.

Surse guvernamentale au declarat pentru Mediafax ca sedinta saptamanala a Guvernului a fost devansata cu o zi pentru ca Executivul sa acorde urgent ajutoare familiilor care si-au pierdut copiii in tragedia de la Clubul Colectiv, dar si pentru a face unele modificari legislative la cererea MAI si ISU.

Familiile persoanelor decedate in urma incendiului de la Clubul Colectiv vor primi ajutoare de urgenta, in cuantum de 5.000 de lei fiecare, cu exceptia familiei Mariei Ion, care va primi 10.000 de lei, a informat ieri Ministerul Muncii.

Maria Ion, decedata in incendiu, lucra la Colectiv ca femeie de serviciu, avand acasa cinci copii si un tata paralizat. Acestia locuiesc cu chirie intr-o camera de 12 mp, fara lumina, si dorm pe un singur pat si doua fotolii, primite de pomana.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie