Salariile asistentilor sociali ar putea fi majorate cu 25%

 

Salariile asistentilor sociali ar putea fi majorate cu 25%, informeaza avocatnet.ro.

senatul romanieiProiectul de act normativ a fost adoptat luni, 26 octombrie de Senat.

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.35/2015 modifica si completeaza Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2015.

De masura cresterii salariilor cu 25% urmeaza sa beneficieze si asistentii sociali, pe langa personalul din sistemul public sanitar, ca urmare a unui amendament admis de comisia sesizata in fond, respectiv Comisia pentru munca, familie si protectie sociala din cadrul Senatului, care completeaza astfel prevederile OUG nr. 35/2015, publicata la inceputul lunii septembrie in Monitorul Oficial.

”Incepand cu data de 1 octombrie 2015 (…), cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor functiei de baza/salariilor functiei de baza/indemnizatiilor de incadrare de care beneficiaza personalul din sistemul public sanitar, sistemul public de asistenta sociala, precum si personalul din cadrul Institutului National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca si al serviciilor teritoriale de expertiza medicala aflate in subordinea caselor teritoriale de pensii se majoreaza cu 25% fata de nivelul acordat pentru luna septembrie 2015”, se arata in proiectul de lege adoptat de senatori.

Proiectul trebuie sa primeasca si votul Camerei Deputatilor, iar daca acest lucru se va intampla, majorarea va fi aplicata incepand cu luna octombrie.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie