O parte din angajatii de la stat isi vor primi anticipat salariile pentru luna decembrie

 

O parte din angajatii de la stat isi vor primi anticipat salariile pentru luna decembrie, anunta romaniatv.net.

bani in plic angajatorDeclaratia apartine ministrului Fondurilor Europene, Marius Nica. Ministrul a mai precizat ca in aceasta categorie intra angajatii de la stat care se ocupa de implementarea proiectelor europene, dar si personalul care este implicat in proiecte cum ar fi cele de tip POSDRU.

In total, 903.000 persoane care isi vor primi salariile, subventiile, onorariile sau stimulentele pentru luna decembrie in aceeasi luna, nu in ianuarie, cum era programat.

”La ora actuala avem implicati in sistemul fondurilor europene aproximativ un milion de oameni pentru care, sub diferite forme, fie ca vorbim de salarii, subventii, onorarii, fie de bunurile pe care le achizitioneaza prin proiecte impreuna cu ministrul Finantelor Eugen Teodorovici incercam sa gasim o formula ca acestea sa fie platite in decembrie. In mod normal salariile din decembrie se platesc in ianuarie, astfel ele nu ar mai fi fost eligibile sa fie trimise la Comisia Europeana. Ultima data pentru cheltuiala eligibila este 30 decembrie”, a declarat ministrul Marius Nica la Romania TV.

Devansarea platilor va fi reglementata printr-o ordonanta de urgenta.

”Aceasta prevedere face obiectul unei ordonante de urgenta, act normativ. In perioada urmatoare vom si aparea cu acest act. Aceasta initiativa este si rezultatul sutelor, miilor de petitii venite din partea beneficiarilor atat din sistemul public cat si privat care au spus ca nu avem cum sa rambursam cheltuielile daca nu ne oferiti acest sprijin”, a mai spus ministrul Fondurilor Europene.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie