Decizia ICCJ privind dezlegarea unor chestiuni de drept. Explicitarea pretentiilor in apel

 

Decizia nr. 28/2015 a ICCJ privind examinarea sesizarii formulata de Tribunalul Valcea – Sectia I civila in vederea pronuntarii unei hotarari prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 772 din data de 16 octombrie 2015, informeaza juridice.ro.

iccjPrin incheierea pronuntata in data de 24 martie 2015, in Dosarul nr. 13.501/288/2013 Tribunalul Valcea – Sectia I civila a dispus sesizarea inaltei Curti de Casatie si Justitie in temeiul dispozitiilor art. 519 din Codul de procedura civila in vederea pronuntarii unei hotarari prealabile prin care sa se dezlege urmatoarea chestiune de drept:
„1. in interpretarea si aplicarea art. 478 alin. (4) din Codul de procedura civila se poate ajunge la schimbarea cadrului procesual in care a solutionat prima instanta, sub aspectul obiectului, contrar art. 478 alin. (1) si (3) din Codul de procedura civila;
2. in situatia in care in apel, fie din interpretarea art. 478 alin. (4) din Codul de procedura civila, fie in limitele efectului devolutiv, prevazut de art. 477 din Codul de procedura civila, se poate invoca exceptia necompetentei materiale, urmand ca astfel sa fie interpretate prevederile art. 130 alin. (2) si art. 131 din Codul de procedura civila, prin prisma celor anterioare”.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie