Senatul a adoptat o propunere legislativa care prevede ca procentul de lapte praf continut in laptele proaspat pentru consum sa fie specificat pe eticheta

 

Senatul a adoptat o propunere legislativa care prevede ca procentul de lapte praf continut in laptele proaspat pentru consum sa fie specificat pe eticheta, scrie evz.ro.

LapteConform raportului Comisiei economice insusit de plenul Senatului, ”laptele proaspat pentru consum si produsele lactate, destinate comercializarii, care contin lapte praf, trebuie sa prevada pe eticheta, in mod obligatoriu, avertizarea cuprinsa in sintagma ”Contine lapte praf in proportie de %””.

Nerespectarea acestei prevederi constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 de lei, se mai arata in propunere.

”Populatia in general este pacalita prin utilizarea denumirii de lapte de vaca autentic, sau lapte autentic, deoarece nu este acel aliment care este obtinut direct de la vacile de lapte. In majoritatea cazurilor, acel lapte proaspat pentru consum este un amestec cu lapte praf, a carui valoare nutritionala este foarte scazuta”, se arata in expunerea de motive.

Proiectul va intra in dezbaterea Camerei Deputatilor, care este for decizional.

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie