Venitul minim garantat, alocatia pentru sustinerea familiei si ajutorul pentru incalzirea locuintei ar putea fi comasate intr-un singur ajutor

 

Venitul minim garantat, alocatia pentru sustinerea familiei si ajutorul pentru incalzirea locuintei ar putea fi comasate de la 1 iulie 2017 intr-un singur ajutor numit ”venit minim de insertie”, informeaza avocatnet.ro.

puzzle infrastructura socialaMasura apare intr-un proiect de act normativ initiat de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV).

Proiectul de lege privind venitul minim de insertie a fost lansat vineri in dezbatere publica, pe site-ul Ministerului Muncii.

Conform proiectului, venitul minim de insertie va fi acordat familiilor si persoanelor singure aflate in dificultate, pentru a preveni si a combate saracia si riscul de excluziune sociala.

”Situatia de dificultate este situatia in care se afla persoanele care, la un moment dat, pe parcursul ciclului de viata, din cauze socio-economice, de sanatate si/sau care rezulta din mediul social de viata dezavantajat, si-au pierdut sau limitat propriile capacitati de integrare sociala. (…) Instituirea venitului minim de insertie se bazeaza, in principal, pe solidaritate sociala, subsidiaritate, participarea beneficiarilor, stimularea integrarii pe piata muncii a persoanelor apte de munca si focalizarea sprijinului”, se arata in proiect.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie