Pachetul majoritar de actiuni la Pegas a fost preluat de seful eMag

 

Pachetul majoritar de actiuni la Pegas a fost preluat de compania Network One Distri­bu­tion (NOD), cel mai mare distri­buitor de echipamente IT&C de pe pia­ta locala, detinut de antreprenorul Iulian Stanciu, anunta zf.ro.

pegasAndrei Militaru, director de dez­vol­tare in cadrul NOD a declarat pentru ZF: ”Am preluat un pachet de 51,67% din actiunile companiei Atelierele Pegas”.

Achizitia este parte a stra­tegiei de expansiune a acestei di­vizii, care include branduri precum Heinner (electrocasnice) sau Serioux (produse IT) si care va genera venituri de peste 135 mil. lei (30 mil. euro) in 2015 pentru NOD. Anul tre­cut, NOD a avut afaceri de 930 mil. lei.

In prima etapa, NOD va investi 3 mil. euro pentru dezvoltarea si extin­derea gamei de produse a Pegas, cu obiectivul ca peste trei ani vanzarile sa fie de 25.000 de unitati pe an, de zece ori mai mari decat cele din 2015. Dupa 2018, Pegas are in plan con­structia unei fabrici in Romania, bugetul estimat fiind de „minimum“ 5 mil. euro.

Andrei Botescu, principalul actionar si directorul general al Pegas a declarat: ”Nu plecasem de la ideea de a ceda controlul. Dar mi-am dat seama ca nu o sa obtin niciodata o finantare de asemenea dimensiuni fara a face acest pas”.

Andrei Botescu a mai afirmat ca obiectivul companiei este de a ajunge din nou la pro­ductia de varf inregistrata in perioada comunista.

”Telul nostru este sa ajungem la 300.000 de biciclete pe an, ca in perioada lui Ceausescu”, a spus Andrei Botescu.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie