Pozitia autoritatilor romane fata de scandalul Volkswagen

 

Potrivit unor surse ministeriale citate de Agerpres si preluate de puterea.ro, autoritatile romane si-au conturat o pozitie fata de scandalul Volkswagen.

Grațiela GavrilescuPrejudiciul pe care statul roman l-a estimat pentru cele 105.303 masini, inventariate ca fiind cu probleme, se ridica la peste 30 de milioane de euro (123.616.827 lei).

Calculul a luat in considerare faptul ca taxa auto a fost platita de cumparatori pentru o motorizare Euro 5, iar masina, in realitate, avea motorizare Euro 4. Pe de alta parte, defalcat, datele estimate de Grupul mixt de lucru, infiintat recent de Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP) si Ministerul Transporturilor (MT) arata ca au fost afectate: 1.944 de unitati VW cu motorizare de 1,2 litri (prejudiciu estimat de 588.626 lei), 38.719 unitati VW de 1,6 litri (paguba de 24.487.635 lei) si 64.640 unitati VW de 2,0 litri (prejudiciu de 98.540.565 lei).

Recuperarea prejudiciului se va face de la producator, dar doar dupa ce autoritatile germane vor transmite informatiile oficiale.

Contactata de Agerpres, Gratiela Gavrilescu, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor a confirmat valoarea prejudiciului, precum si faptul ca soferii romani nu vor avea de suferit in urma crizei Volkswagen.

”Nu, nu vor avea de suferit soferii romani. Inca o data spun nu, pentru ca, atat timp cat cetateanul roman a fost de buna credinta, a dat o suma destul de mare de bani pe o marca extrem de importanta si apreciata, pe o masina care a considerat ca nu polueaza mai mult decat o masina de norma Euro 4 si nu a stiut, nu a avut nici un fel de cunostinta vizavi de emisiile date de motorul masinii proprii, nu avem de ce sa ne indreptam asupra cetateanului de buna credinta, ci numai asupra producatorului, cel care, de fapt, a modificat softul respectiv”, a afirmat Gratiela Gavrilescu.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie