Dobanzile la creditele imobiliare au scazut

 

Dobanzile la creditele imobiliare au scazut, informeaza romanialibera.ro.

casa-creditMai multe banci din Romania ofera dobanzi pentru creditele imobiliare standard la un nivel sub cel practicat in cadrul programului Prima Casa.

BCR, BRD si CEC Bank au marje similare sau mai mici decat cele impuse de programul guvernamental. Mai clar, in conditiile unui credit standard, in lei, cu avans de 15%, BCR cere o dobanda echivalenta cu ROBOR la trei luni+1,9% pentru clientii cu un istoric de plata imaculat, in timp ce in programul Prima Casa dobanda ajunge la ROBOR 6M+ 2,3%.

CEC Bank are pentru ambele tipuri de credit o marja de 1,9% in timp ce BRD adauga la dobanda medie o marja de 2%. Pe piata mai sunt inca disponibile si credite in euro cu avans redus. Astfel, BRD cere un avans de doar 5% pentru un credit in euro a carui dobanda este echivalenta cu EURIBOR+4,5%. Creditul Prima Casa pastreaza inca avantajul avansului de doar 5%, insa are marele dezavantaj al sumei limitate la 57.000 de euro.

Potrivit datelor conso.ro, pentru un credit de 255.000, sau echivalentul a 57.000 de euro (plafonul maxim la Prima Casa), luat pe 30 de ani, clientii BCR ar plati, in acest moment, o rata de 1.181 de lei prin creditul standard si de 1.310 lei prin creditul garantat de stat. In cazul CEC Bank, rata lunara la creditul Prima Casa ajunge la 1.200 de lei, in timp ce imprumutul standard presupune o rata de 1.290 de lei. Diferentele vin din comisioanele mai mari in cazul creditului standard. BRD impune o rata de 1.140 de lei pentru creditul garantat si de 1.150 de lei pentru cel standard.

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie