Traian Basescu, Emil Constantinescu, Ion Iliescu si Victor Voicu au devenit mediatori de onoare

 

Traian Basescu, Emil Constantinescu, Ion Iliescu si Victor Voicu au devenit Mediatori de Onoare ai Corpului Profesional al Mediatorilor din Romania, informeaza Consiliul de Mediere intr-un comunicat emis miercuri, 16 septembrie 2015.

Consiliul de MediereConferirea titlurilor de Mediator de Onoare, a avut loc in data de 16 septembrie 2015, ora 10.00, in Aula Bibliotecii Academiei Romane.

Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu a declarat: ”Institutia Medierii este o institutie cheie in domolirea spiritelor agresive din societatea noastra…. Va dau propriul meu exemplu: audieri la parchet, a mea si a doamnei Firea, 20 de parlamentari audiati, sute de ore de munca a procurorilor care in loc sa se ocupe de evaziune fiscala, se ocupa de acest caz, in care doi politicieni isi arunca vorbe la televizor.

Va promit ca imi voi trimite avocatii la un mediator si am sa o chem pe dna. Firea la mediere”.

”Exista o curricula de Educatie Civica in Scoala Romaneasca. Si scrie acolo ca este o disciplina optionala. Educatia este optionala? Respectul fata de oameni este optional? Respectul fata de mediu, fata de colegi, fata de Creator, daca doriti….M-am uitat ce fac altii: disciplina obligatorie 12 ani, in Franta! Or fi simtind nevoie francezii sa fie mai educati???

Succesul medierii se construieste cu perseverenta si prin educatie. Iar educatia este un proces complex, de lunga durata”, a declarat Victor Voicu, secretarul general al Academiei Romane.

La randul sau, presedintele Consiliului de Mediere, Mugur Mitroi a declarat: ”Hotararea Consiliului de Mediere confera titlul de Mediator de Onoare fostilor Presedinti, actualului Presedinte al Romaniei, precum si viitorilor Presedinti ai Romaniei. Pentru ca in calitate de mediator constitutional, Presedintele Romaniei are misiunea de a fi un factor de echilibru in interiorul societatii romanesti, un facilitator pentru o dezvoltare sociala durabila”.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie